Buitenspeeldag

Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast is het natuurlijk ook vooral heel leuk. Daarom slaan SKS Alleskids, wijkvereniging Maaswijk en Schenkel en Stichting Pameijer ook dit jaar de handen ineen. Zij organiseren op 11 juni as. een Buitenspeeldag voor alle kinderen van Maaswijk en omstreken.

Kinderen van 3 tot en met 12 jaar kunnen op deze dag tussen 13:00-16:00 meedoen met verschillende spellen, zoals stokkenvangen, limbodansen en boogschieten. Voor elk spel kunnen zij punten halen, die genoteerd worden op een strippenkaart (gratis af te halen bij het wijkcentrum – Maria Rutgers-Hoitsemastraat 2). De kinderen die de meeste punten hebben, gaan met een prachtige prijs naar huis.

Buitenspelen is gezond

De Buitenspeeldag wordt georganiseerd om kinderen te laten zien hoe leuk en gezond buitenspelen is. 80 procent van de kinderen beweegt tegenwoordig onvoldoende. Buitenspelen houdt hen spelenderwijs in beweging en gaat overgewicht tegen. Ook bevordert het de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. Kortom: alle reden om op 11 juni naar Wijkcentrum Maaswijk te komen. Alle kinderen en hun ouders/verzorgers zijn van harte welkom.


Wanneer:
11 juni 2014
Volgend jaar is deze activiteit 10 juni 2015
Voor wie:
kinderen van 3-12 jaar
kosten:
gratis

Foto's van de buitenspeeldag 11 juni 2014